Biografie DERENZO

Derenzo Loyd Sumter geboren op 16 juli 1983 te Amsterdam (Nederland), Afkomstig uit een muzikale familie van 8 kinderen. Zijn vader en zijn moeder speelden een rol in Derenzo’s interesse in muziek. 

Op jonge leeftijd hield Derenzo al van muziek, hij zong en danste altijd met de muziek mee die zijn moeder op had staan tijdens het schoonmaken. Hij hield er van om te zingen in de badkamer, tijdens het eten en vooral in de keuken. Op school werd hij altijd door de docenten uit de klas gestuurd omdat hij altijd ging zingen tijdens de les uren. Er waren geruchten dat de docenten tijdens besprekingen zeiden dat muziek een slechte invloed had op Derenzo. 

Op zijn 14e begon Derenzo muziek serieus te nemen en zijn netwerk te verbreden.

Hij leerde zichzelf zangtechnieken aan waarbij hij uren alleen op zijn kamer zat met muziek van zijn grootste idool Michael Jackson en ook luisterde hij naar Boyz II men, Dru hill, Sisqo Whitney Houston, Mariah Carey, Stevie Wonder en nog vele andere. Derenzo ontdekte dat hij nog een talent had...hij kon ook zijn eigen liedjes schrijven en componeren. Op een gegeven moment begon Derenzo overal te zingen en toen bleek zijn talent te worden erkend.

In zijn buurt Slotervaart/Overtoomse veld (Amsterdam) werd hij snel bekend als ‘’die ene zanger van de buurt’’. In 1999 ging Derenzo in verschillende zang/rap groepen genaamd ‘One way’, Dda-q en de rapgroep‘De commissie a.k.a de Outlaws’. Helaas liep het niet zo goed met deze groepen en derenzo ging verder als solo artiest.
Hij heeft meegedaan aan vele talentenjachten en trad jaren lang op in het hele land met verschillende bekende artiesten uit Nederland. In 2000 was derenzo op zoek naar een studio waar hij zijn solo projecten kon uitvoeren en zo kwam hij terecht bij Cruise control waar toen der tijd recente artiesten opnamen zoals Replay, Romeo, Sat–r-day, Deanté, Dignity, Késhaw en vele andere tot aan buitenlandse sterren . De eigenaar Rutger 'Rutti' Kroese stond versteld van derenzo zijn stem en besloot met hem samen te werken.
In 2001 deed derenzo mee aan een project en tourde door het hele land met artiesten zoals Gio, Brace, Lange Frans en Baas B, Brutus, Jihad, Big Ed, Ill sequel, Ebon-E en vele andere.
In 2002-2003 deed derenzo mee aan het tv-programma IDOLS maar hij kwam helaas niet verder dan de auditie ronde. Derenzo liet het er niet bij zitten en ging door met het volgen van zijn droom door nummers te maken met de rappers LEXXXUS, U-NIQ, QF, LASTPAC, MADOX en vele andere. In 2004 stond derenzo met de track ‘’Dit is hoe we doen’’ op de mixtape ‘’De blaastest’’ van DICECREAM en hij deed samen met de rapper TYPHOON mee aan een project van THE BOX genaamd ‘’Generation now’’. 

In januari 2005 kwam hun single VLUCHTGEDRAG uit die BOXTOPPER werd. Gelijk erna volgde in mei de single FISSA ft YES-R en werd nationaal een enorme hit. Derenzo toerde met de rapper en zijn neef ALI B door het hele land waaronder optredens: voorprogramma MARCO BORSATO-Heineken Music hall, Nickelodeon’s Kids choice awards 2005, Kids top 20, Top of the pops, Kinderen voor kinderen, Jensen enz..
In 2006 verscheen Derenzo op het witte doek met de film BOLLETJES BLUES als melvin samen met de bekende artiesten NEGATIV, PETER BEENSE, MARK DAKRIET(REPLAY), BERGET LEWIS, SALAH EDIN, SUGA CANE, GOLDY, NINA,KIDDO CEE en vele andere . De film werd nr. 1 in de lijst van meest bezochte film van pathé. Derenzo heeft ook meegewerkt aan de titelsong van de film ’’Welkom in ons leven’’ samen met actrice Sophie van Oers, Negativ, Raymzter, Kimo en Mr. Probz. Zijn single’’ Ik ben zo blij’’ op de soundtrack werd geproduceerd door de alom wereldberoemde producer GIORGIO TUINFORT(convikt Muzik). Kort daarna volgde dat jaar de bescheiden hit HET LOT FT. SOESI B EN LADY DI en de urban kersthit ALS JE KERSTMAN WAS van BEATCRUSH FT. DERENZO, TIM(v.s.o.p), SPACEKEES, TEDDO JUICE(K-LIBER4LIFE), PLAYER 1, BENOI EN GRAY.
In 2007 werd het een beetje stil rondom Derenzo en dat terwijl hij gewild was bij vele platenlabels. In februari 2007 tekende hij een platencontract bij CNR ENTERTAINMENT en begon volop aan zijn eigen nummers. Ook verscheen hij op het debuutalbum JE WEET NIX van DICECREAM met het nummer GA NOU MAAR WEG en zoals verwacht kwam er een samenwerking met NINO en de legendarische hiphop legende EXTINCE. 
In 2008 bezorgde Derenzo zijn fans weer kippenvel met de track ONTROUW die op de mixtape SOULSURVIVORS staat en te beluisteren was op FUNX RADIO. In juni 2008 begon Derenzo zijn doorbraak met de grote hit KUNG FU FIGHTING FT. DJ NICKY. Dit is de titelsong van de Nederlandse versie van de Dreamworks animatiefilm Kung Fu Panda.
In januari 2009 ging Derenzo weg bij CNR ENTERTAINMENT en tekende hij bij MANDY RECORDS. Zijn eerste samenwerking in dat jaar was DICECREAM met de urban hit NIEMAND DOET ALS ZIJ.
Derenzo verscheen in juni 2009 met de knallende zomerhit BOEM BOEM. Hij liet het daar niet bij zitten en zette de urban wereld alweer op zijn kop met de track MONEY & FAME FT. KAMI-KAZI, METZ EN LINE-O. 
In januari 2010 verschijnt DERENZO met de doo wop hit VERLIEFD wat daarnaast ook nog een superhit is in SURINAME.

Derenzo is een artiest die zijn eigen muziekstijl heeft gecreëerd met een eigen imago, omdat hij altijd al anders wilde zijn dan de rest. Derenzo heeft een grote wens en dat is dat hij voor altijd het geschreeuw van zijn fans mag horen.

 
Free Joomla Templates by JoomlaShine.com