‘Life is a journey’

Jong talent maakt clip

Martina Gerling is pas zestien jaar maar treedt al op, meestal in restaurants in haar woonplaats Bonaire. Deze jonge zangeres is het jongste en, zegt ze zelf, het meest verwende kind van haar moeder.

Ze is op 15 april 1993 geboren in Suriname en woont sinds haar derde op Bonaire met haar ouders. Ze is Rythm Quitorist van een band genaamd Tin Foil in Bonaire, waar ze af en toe als lead singer soms als back vocal optreedt. Martina, die zingt, gitaar speelt en liedjes schrijft, heeft tijdens haar vakantie hier een muziekclip opgenomen van haar lied, The road is long. “De laatste drie jaar ben ik naar Suriname geweest en ik zal proberen om vaker hier te zijn om mijn familie.”

Martina is nog student op het HAVO. Sedert haar achtste jaar zijn haar talenten ontdekt en ze bespeelt al drie jaar lang gitaar. “Mijn ouders staan altijd achter me, zelfs wanneer ik ervoor gekozen heb iets niet te willen doen”, geeft zij aan. Gitaar bespelen heeft ze altijd leuk gevonden, het is haar hobby. Volgens Martina gaat het niet om geld of om beroemd zijn, maar om de inspiratie wanneer ze merkt dat men van haar muziek en zangtalent kan genieten. Omdat ze in een band zit, leert ze ook veel. De band koos voor de naam Tin Foil omdat de studio waarin ze oefenen helemaal met foil beplakt is.

Drie andere liederen die ze zingt zijn covers: All you wanted, My hands en Nobody’s fool. Haar vier nummers zijn net nog niet genoeg om een cd uit te brengen. “In Bonaire werk ik samen met Reaynel, een jonge muzikant die zijn eigen beats maakt. Hij heeft zijn eigen studio’s en radioprogramma’s in Bonaire. “Hij heeft mij vaker zien optreden en vond mij goed. We hebben toen afgesproken om binnen een bepaalde tijd cd’s uit te brengen. Ik hou meer van pop-rock, maar sedert ik twee maanden geleden heb meegedaan aan een Jazz-festival die op 24 mei 2008 gehouden was, ben ik ook van jazz gaan houden en die combineer ik nu met pop-rock.” Mensen denken dat je droom pas uitgekomen is wanneer je aan de top bent, maar dat hoeft niet, zegt Martina. “Life is a journey, it’s a destiny.” Claudine Saaki
dWT foto/Roy Ritfeld Martina Gerling

Bron: De Ware Tiener dwt-online
 
Free Joomla Templates by JoomlaShine.com