Bud Gaddum

‘Meer pop, meer pop,meer popular!’

Bud Gaddum heeft zijn eigen idee over hoe Suripop zou moeten zijn. Hij vindt dat Suripop ouderwets klinkt anno 2008 en veel heeft van de jaren ‘70, ‘80. Pop moet naar zijn zeggen met de tijd meegaan en dat ook reflecteren. Hij benadrukt het eigentijdse voor dit gebeuren door te zeggen dat het modern moet zijn met: "meer pop, meer pop, meer popular"

 
Bud Gaddum in zijn studio.


Gaddum is full-time audio-producent, daarnaast muzikant en arrangeur en heeft zelf een ruime Suripop-ervaring. Om een goed product te leveren zou naar zijns inziens de werkwijze van de stichting aangepast moeten worden. Hij heeft het in dit geval over het produceren van de cd. Er is onvoldoende tijd om grote veranderingen te kunnen plegen als die nodig mochten blijken. De tijd is veel te kort. Die zou vijfmaal zo lang moeten zijn. Als dat zou gebeuren dan zal het product niet hoeven in te boeten, zegt hij met klem.

Over de zangkwaliteiten is hij tevreden. "Wij moeten roeien met de riemen die wij hebben." Hij geeft aan dat er op de hele cd twee kleine momenten zijn van onzuiverheden in de zang. De performances overall vindt hij niet gek. Hij bemoeit zich niet met de tekst. Muziek is zijn ding en daar houdt hij zich aan. Wel zegt hij dat de vocalist niet lachend kan zingen wanneer zij iets verdrietigs zou moeten weergeven.
 
Free Joomla Templates by JoomlaShine.com